Popbox.rs predstavlja prvi domaći sistem za in-text online oglašavanje na domaćim prostorima. Pa vam ga ovom prilikom ukratko medijski predstavljamo jer smo vrlo zadovoljni njihovim uslugama.

popboxlogoStotine kompanija u Srbiji su se već na najbolji način uverile da oglašavanje na Internetu obezbeđuje najbolje rezultate za uloženi novac. In-text oglašavanje je sledeći korak u razvoju Internet oglašavanja, i predstavlja kombinaciju najboljih karakteristika drugih sistema za oglašavanje na Internetu.

Zašto je PopBox in-text oglašavanje posebno?

 • PopBox oglasi su kontekstualni – vaša poruka će se prikazivati u direktnoj vezi sa rečima koje su bitne za Vaše potencijalne klijente.
 • PopBox oglasi su interaktivni – oglas se prikazuje samo posetiocu medija koji se prilikom pregledanja stranice zadrži na reči koja je značajna za vaš brend.
 • PopBox oglasi su isplativi – platićete samo kada posetilac uđe u interakciju sa vašom porukom, odnosno poseti web stranicu koju želite da mu pokažete.
 • PopBox oglasi obezbeđuju bolju komunikaciju sa vašom ciljnom grupom – ne samo da su vaši oglasi direktno povezani sa rečima koje izaberete, već se prikazuju samo kada se posetilac sajta zadrži na reči koja ga zanima. Zahvaljujući ovoj karakteristici, oglašavanje sa PopBox sistemom vam garantuje kvalitetnu, ciljanu publiku – i veći ROI (povrat investicije).
 • Pravi kontekst je polovina uspešne kampanje.

pb3Ako ste se već oglašavali na Internetu, znate koliko je pravi kontekst bitan. PopBox posebno naglašava ovu značajnu karakteristiku i podiže je na potpuno novi nivo – ne samo da će vaši oglasi biti prikazani samo ako se na stranici medija pojavljuju reči koje su bitne za vaš brend, proizvod ili uslugu, već se prikazuju samo kada korisnik zadrži pažnju i kursor miša na reči koja vam je važna. Štaviše, vaša poruka će se pojaviti direktno pored ciljane reči, i istovremeno, u središtu vidnog polja posetioca – a ne po strani, pored još nekoliko oglasa, i tamo gde je posetilac može prevideti. Zahvaljujući tome, možete biti sigurni da su vaš oglas videli baš ona publika koju želite da privučete, i da će odnos publike koja je videla vašu reklamu i one koja je na nju reagovala (posetila stranicu koju oglašavate) biti neuporedivo veći nego sa konvencionalnim sistemima kontekstualnog oglašavanja.

 

Tipovi oglašavanja u PopBox sistemu

 1. Reklamiranje po kliku – predstavlja najčešći vid oglašavanja pri čemu se vaša oglasna poruka besplatno prikazuje odnosno servira sve dok neki korisnik ne klikne na pomenutu. Ovo znači da se Vaša oglasna poruka prikazuje neograničen broj puta, pri čemu će Vam se naplatiti samo onda kada neki korisnik klikne na pomenutu oglasnu poruku.
 2. Reklamiranje po impresiji – predstavlja prikazivanje vaše oglasne poruke merljivo brojem prikaza. Svaki prikaz se posebno naplaćuje, pri čemu se ne uzima u obzir to da li je korisnik kliknuo ili ne na oglasnu poruku.

Kontekstualno oglašavanje je najisplativiji vid reklamiranja!

Vaša reklama na preko 120 najpopularnijih sajtova u Srbiji

Vaša reklama na preko 120 najpopularnijih sajtova u Srbiji

Ekonomska kriza koja još uvek traje je naterala mnoge da preispitaju svoje budžete za marketing, i smanje ili potpuno obustave ulaganja u reklamu. Nažalost, ovakav pristup je često kontraproduktivan – manje ulaganja u reklamu najčešće znači i manje ostvarenih prodaja. Sa PopBoxom, možete biti sigurni da će se vaše ulaganje uvek isplatiti – platićete samo kada korisnik klikne na vaš oglas, i poseti web stranicu koju želite da mu prikažete. A sa cenama već od 5 dinara po kliku, potpunom kontrolom nad kampanjom i velikim brojem relevantnih medija na kojima se vaš oglas može prikazivati, PopBox će brzo postati nezamenjiv deo vašeg marketing mix-a.

Važno – ono što treba da znate kao oglašivač:

Oglas smatramo da je prikazan samo ukoliko se posetilac zadrži za zakupljenoj ključnoj reči i ukoliko mu se prikaže oglas. Znači ukoliko se reč podvuče a oglas neprikaže to neračunamo kao impresiju odnosno prikaz!

Uveli smo novi sistem koji ispred prikazivanja oglasne poruke prvo postavi loader (sličicu za učitavanje-progres) i tek nakon par sekundi prikaže oglas. Ovim štitimo oglašivača u tom smislu da se njegov oglas svesno prikazao željom posetiocu , a medij (sajt) da mu se neotvaraju oglasi slučajnim prelaskom miša preko zakupljenih reči.

Jedan korisnik može da vidi jedan oglas i da mu se to naplati. Ukoliko isti korisnik pogleda isti oglas više puta te impresije se neprikazuju oglašivaču a klikovi nenaplaćuju. Ovim štitimo oglašivača da za jedan oglas (kampanju) uvek dobije jedinstvenog posetioca. Znači jedan oglas = 1 korisnik, osim u slučaju ukoliko se radi o različitim kampanjama.

Popbox oglasiCenovnik In-text oglasa

 • Text format – Sadrži tekstualni oglas. Format: tekst
 • Logo format – Sadrži tekstualni oglas i logotip. Format: Tekst + logo (120×90)
 • Bilbord format – Sadrži tekstualni oglas + veliku sliku. Format: Tekst + logo (230×40)
 • Flash format – Sadrži flash ili jpg/gif banner. Format: Flash/Slika (300×125)
 • Baner format – Sadrži flash ili jpg/gif banner. Format: Flash/Slika (300×250)
 • 3D format – Sadrži flash banner bez box-a. Format: Flash (250×250)
 • Video format – Sadrži Video format oglasa. Format: Video (300×250)

Svi oglasi naplaćuju se po kliku ili impresiji.

 

Pogledajte popbox media kit ili se prijavite na sistem i počnite da se oglašavate ili reklamirate popbox usluge!