Kompanija Kingston nedavno je obradovala entuzijaste, gejmere i zahtevne korisnike još jednim sjajnim proizvodom u okviru HyperX porodice. Radi se o DataTraveler HyperX Predator flešiću koji u ovom momentu predstavlja najbrži fleš drajv na tržištu, a isti je otporan i na sve spoljne uticaje, padove i potrese. O kakvom flešiću je konkretno reč saznaćete ako pažljivo ispratite redove koji slede…

 

U dizajnerskom pogledu DataTraveler HyperX Predator je preslikani DataTraveler Ultimate 3.0 Generation 3 flešić, međutim HyperX Predator je napravljan od posebne vrste metala i opremljen je najbržim NAND fleš memorijskim modulima poslednje generacije zahvaljujući kojima nema konkurenciju u svojoj klasi. Konkretno ovaj flešić postiže brzine čitanja podataka od 240MB/s, dok je brzina upisa informacija nešto manja i kreće se u okvirima od 160MB/s. Odlično se pokazao za sve namene, a proizvođač ga posebno preporučje kao rešenje No 1 za instalaciju OS-ova i pratećih aplikacija.

 

Kao što možete predpostaviti DataTraveler HyperX Predator koristi USB 3.0 vezu za komunikaciju sa računarima, ali ako ne posedujete kompatibilnu matičnu ploču ili notebook računaa neće biti problema da ga povežete i na USB 2.0 konektor, s tim što u tom slučaju računajte na desetostruko manji protok informacija. Inače, ovaj flešić zbog svojih nešto većih gabarita lako može da blokira susedne USB portove na računaru, međutim to mu ne umanje mobilnost i funkcionalnost.

Pošto je reč o zaista posebnom fleš drajvu moramo da istaknemo i njegovu punu kompatibilnost sa poslednjim generacijama Windows i Mac OS X platformi, a odlično se razume i sa velikim brojem Linux okruženja što dodatno proširuje njegov spektar upotrebe. Na tržištu se može naći u kapacitetu od 512GB, a uskoro se očekuje da bude dostupan i u verziji od 1TB, što bi ga učinilo prvim terabajtnim flešićem na svetu. Na žalost cena DataTraveler HyperX Predator fleš drajva je toliko paprena da prosto para oči i džepove, ali ako volite da budete u svemu ispred drugih ili su vam jednostavno potrebe sirove brzinske performanse onda ovaj fleš drajv morate da imate!