10 Cinjenica u prilog internet marketingu:

1. Mesec dana zakupa neke od pozicija po ceni je ekvivalentno jednodnevnom oglasu u novinama ili sekundi TV reklame u losijim terminima.

2. U internet populaciju spadaju mladi ljudi iznad prosecnih potreba i plateznih mogucnosti.

3. Internet marketing je u ekspanziji u svetu, pa cak i kod nas postoje jasne naznake da se stvari popravljaju. Internet provajderi su sve prisutniji u drugim medijima, a vecina ozbiljnih firmi je imala makar povremene izlete u internet marketingu.

4. U svetu postoji preko milijardu internet korisnika a u nasoj zemlji oko 3 miliona!

5. Svaka izmena kampanje, slogana, informacije na internetu je pitanje trenutka i volje, a u vecini drugih medija, pitanje dana i novca.

6. Internet ne poznaje fizicke i politicke granice neke teritorije. Putem njega vi ste prisutni sirom sveta u svakom domu ciji se ukucani interesuju za sadrzaje koje sajt na kome se reklamirate nudi.

7. Internet omogucava vasim potencijalnim musterijama da odmah saznaju sve neophodne informacije o vasoj ponudi ili proizvodu, pa cak i da se aktivno ukljuce u pokrenutu kampanju.

8. Internet nudi lake i brze nacine da ispitate zelje i potrebe svojih potencijalnih kupaca prakticno bez ikakvih ulaganja.

9. Internet nudi mogucnost da budete prisutni na nekom trzistu iako ste hiljadama kilometra udaljeni.

10. Reklamiranjem na internetu i sponzorisanjem projekata pomazete razvoj novih tehnologija, pruzate priliku mladima da svojim radom zaista promene nesto.

Izvor teksta BUREK forum